Polžni transporterji


Polžni transporterji (spiralni oz. vijačni transporterji) predstavljajo univerzalno transportno napravo za transportiranje različnih sipkih in zrnatih materialov: žitaric, krmil, živilskih proizvodov, apna, cementa, kalcita, žagovine, itd. Transport je lahko vodoraven, poševen ali navpičen. Po namenu uporabe so polži lahko izvzemalni, transportni, dozirni in mešalni.

Premeri polžnic so od 50 do 1600 mm, po obliki ohišja pa so polžni transporterji lahko cevasti ali koritasti. Polžni transporterji so lahko izdelani iz navadnih jekel, iz nerjavečih jekel različnih kvalitet ter iz na obrabo odpornih jekel.

Prednosti polžnih transporterjev so v enostavni konstrukciji in relativno majhnih dimenzijah. Zato ne potrebujejo veliko prostora. Nameščamo jih lahko na tleh, na stropu ali na steni. Ker dobro tesnijo, je možno transportiranje prašnastih materialov in materialov neprijetnega vonja, brez onesnaževanja prostorov in okolja, v katerem se odvija transport.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.   

Več o temV redu