Čistilci žita


Z uporabo kombajnov se je čas žetve izredno zmanjšal, dovoz žitaric na prevzemne postaje pa se je skoncentriral na krajši čas. Zato so tudi transportne, čistilne in sušilne naprave v tem času maksimalno obremenjene. Da bi zagotovili hiter in nemoten prevzem požetih žitaric, potrebujemo poleg transportnih tudi čistilne in sušilne naprave visokega učinka.

Naši čistilci žita tip: MBS 1000, MBS 630, ČŽ-30, ČŽ-60 in ČŽ-100 ustrezajo vsem predpisom, ki jih zahteva čiščenje s kombajni požetih žitaric. Z enim samim čiščenjem odstranimo iz žita vse grobe nečistoče ter s tem omogočimo boljše in hitrejše sušenje žita v sušilnih napravah, kar zagotavlja varno skladiščenje žita v silosih in omogoča nadaljnjo fino čiščenje žita pred mletjem ali drugo predelavo.

Odlično čiščenje in mirno obratovanje omogoča rotacijska mreža in posebni vtočni lijak z regulacijskimi loputami pretoka. Za posebno težke pogoje čiščenja, kjer nastopajo izredno velika vlažnost in onesnaženost žita, vgrajujemo posebno dozirno napravo, ki omogoča enakomerno doziranje žita po celi dolžini mreže. Enostavna zamenjava mreže in popolna jeklena konstrukcija, ki prenese tudi najtežje pogoje obratovanja, ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.   

Več o temV redu