Mešalnice krmil


Mešalnice so zasnovane kot tehnološke celote, ki omogočajo izdelavo več vrst krmil (krmila za perutnino, prašiče, govedo, itd) s poudarkom na racionalni izbiri pomembnih strojev in transportne opreme.

Moderna oprema in sodobna tehnologija ustrezata vsem zahtevam in kvalitetnim standardom sodobne proizvodnje močnih krmil.

Kapaciteta osnovne proizvodne linije znaša od 3 ÷ 30 t/h. Spremljanje in vodenje proizvodnje je avtomatizirano, za nadzor pa je predviden računalnik.

Transportni elementi so koncipirani tako, da so odporni na maščobe in povsem izpraznijo transportne poti. V določenih primerih so zaradi boljših drsnih in obrabnih lastnosti uporabljeni kvalitetni materiali iz umetnih mas z atesti za prehranbeno industrijo.

Osnovna proizvodna linija je koncipirana tako, da se vse glavne komponente za posamezno vrsto mešanic dodajajo avtomatsko po predpisani recepturi, ročno pa se preko vsipnega jaška dodajajo samo določene manjše komponente in premiksi, vendar je tudi dodajanje teh komponent možno avtomatizirati.

Polnjenje celic za surovine je možno preko kamionskega vsipnega jaška in elevatorja.

Mešalnico sestavljajo naslednje glavne tehnološke linije:

  • sprejem in skladiščenje surovin
  • mletje surovin
  • doziranje, tehtanje in mešanje posameznih komponent
  • dodajanje masti, olja ali melase
  • pakiranje gotovih mešanic
  • skladiščenje in odprema končnih proizvodov
  • odpraševanje mešalnice
  • vodenje in nadzor delovanja mešalnice

Polnjenje avtocistern z gotovimi proizvodi je omogočeno s polnilnimi napravami, vrečevanje pa v vreče velikosti 25 ÷ 50 kg. Kapaciteta polnilnih tehtnic znaša cca 100 vreč na uro.

Celotna tovarna je aspirirana s sistemom za odpraševanje. Material, ki se izloča iz odpraševalnega sistema, se vrača v proizvodni proces. Zaradi uporabe filtrskega čiščenja odpraševanega zraka ni emisij prašnih delcev v okolico. Posamezna delovna mesta, predvsem vsipni jaški in tudi stroji, so aspirirani, tako da je sistem proizvodnje popolnoma zaprt in ne vpliva na notranjo ali zunanjo atmosfero, na zdravje zaposlenih v tovarni ali na okoliške stanovalce.

Zaradi avtomatiziranega načina delovanja tovarne je potrebno le minimalno število zaposlenih, predvsem za vodenje in kontrolo proizvodnje ter delovna sila za dodajanje malih komponent in pakiranje gotovih proizvodov.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najboljše spletne storitve in funkcionalnosti. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.   

Več o temV redu